Saturday 6 March 2010

Ici et la

..te rasfata cu delicioase mancaruri frantuzesti autentice.  Si nu e de mirare , dat fiind faptul ca patronul  in acelasi timp "Chef cuisinier"  Phippe Dupre care gateste chiar in fata ta, vine din Lyon , una dintre cele mai renumite zone gastronomice din lume.

Meniul cuprinde exact ce trebuie pentru un bistro mai chic decat media,  absolut toate felurile sunt DELICIOASE, vinurile sunt bune si fara mari pretentii, cat despre deserturi...deja am apa-n gura....toate sunt din liga "mare" a deserturilor.  Ah! preturile sunt decente.

Dintre preferatele mele: 
- supa de ceapa - cea mai autentic-frantuzeasca supa de ceapa pe care am mancat-o in Bucuresti;
- vinul Chateau Roquefort;
- TOATE deserturile  
- melcii

Atmosfera e calda si linistita, iar  gazdele impart cu generozitate zambete largi si cuvinte prietenoase. Si asta nu in modul comercial cu care suntem obisnuiti ... ci chiar sincer...

Nu astepti mai mult de 10 minute nici un fel de mancare iar meniul  tipic frantuzeste- este scris cu creta pe o tabla :))

 "Ici et la" este un bistro  chic, cu atmosfera calda, cu mancare frantuzeasca foooooarte buna si preturi decente si se afla langa Piata Romana, mai extact pe Mendeleev 43.

 
Locul nu-si merita deloc comentariile n aparute pe metropotam.ro (sursa in general "reliable" si cu atat mai putin cele din Wall Street - 5 martie, cu iz de razbunare impotriva refuzului de a cumpara publicitate la ei. Sau poate, cine scrie cronica restaurantelor la "Wall street" de Bucuresti, are gusturi culinare neaose romanesti - ciolan cu varza / slanina de porc / tocanita de cartofi / sarmale moldovenesti si foarte multa bere - atunci inteleg de ce a fost omu' nemultumit.
In ce priveste comentariile despre design-ul locului  citite acolo - romanul tipic isi da cu parerea si despre mancare si despre arhitectura si despre lobotomie...cu acelasi aer "doct" si acelasi ton categoric.....tupeul nu cunoaste limite....mai ales daca scrie la gazeta vorba 'ceea...

Pozele le-am imprumutat de pe metropotam k altele n-am avut la indemana, dar voi reveni si cu foto facute de mine.

0 comentarii: